Televisio

Millaista on 9. luokkalaisen elämä, kun ase laulaa yli 8 tuntia päivässä?

15.1.2019 klo 8:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Docstop: Inside ENCE - nuorten suomalaisten superlupausnuorten elämä pelaamisen ja koulun ristipaineessa. Vanhempi: jos et oikein tiedä, mitä lapsesi tekee koneen ääressä - tai olet siitä huolestunut - niin tsekkaa tämä!

Docstop

Elektroninen urheilu eli e-urheilu on laji, jossa kilpaillaan isoista rahoista - ja kunniasta. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Ovatko sergej, allu, Aleksib, Aerial, xseveN seuraavat suomalaiset CS:GO:n maailmantähdet? Millaista on pelaajan arki, kun kotikone napsahtaa auki kuutena päivänä viikossa ja ase laulaa yli 8 tuntia päivässä?


Suomalaisjoukkueiden menestys Counter-Strike Global Offensivessa on ollut viime vuosina vaatimatonta. Siksi odotukset ovat korkealla, kun ENCE eSportsin uusi CS-joukkue aloittaa keväällä 2018. Dokumentissa seurataan ENCEn voittoisaa alkutaivalta ensimmäisten seitsemän kuukauden ajan Inkeroisista Moskovaan ja Kölnistä Kiovaan.


Docstop

Jere on 16-vuotias ja hänestä povataan tulevaa maailmantähteä. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


16-vuotiasta tarkka-ampuja Jere “sergej” Saloa pidetään nuorena superlupauksena ja CS:n tulevana maailmantähtenä. Inkeroisissa 9. luokkaa käyvä Jere on ison valinnan edessä. Meneekö hän syksyllä lukioon vai jättääkö menemättä ja valitsee kokopäiväisen CS-uran? Koulu ja pelaaminen ovat yhdessä liian raskas yhdistelmä.


Docstop: Inside ENCE Yle TV1:llä ti 15.1. klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Asiasanat: Docstop
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat