Televisio

Mikko Leppilampi: "Mietin, onko tämä mahdollisesti once in a lifetime -kokemus?"

21.12.2018 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Mikko Leppilampi on näyttelijä ja Suomen suosikkijuontajaksi tituleerattu mies.

Mikko Leppilampi

Mikko Leppilampi MTV3:n lehdistötilaisuudessa Helsingissä Tennispalatsissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


- Yksi iso steppi urallani oli, kun Lordi voitti Euroviisut, ja European Broadcasting Union kuvasi kaikki juontajaehdokkaat. Hyppääminen koe-esiintymiseen oli jo ensimmäinen askel, että olen valmis tekemään live-telkkaria, Mikko Leppilampi kertoo.


Leppilampea mietitytti juontajan hommissa se, miten häneen suhtauduttaisiin jatkossa näyttelijänä.

- Olin käynyt teatterikorkeakoulun ja ajatellut, että olen enemmän näyttelijästatuksella elokuvissa ja musikaaleissa. Mietin, onko tämä mahdollisesti once in a lifetime -kokemus ja peräännynkö siitä siksi, että mietin, mitä musta ajatellaan näyttelijänä.


- Mä pallottelin mentorini Saku Tuomisen kanssa ja hän sanoi hyvin, että mieti 10-20 vuotta eteenpäin. Historian kirjoissa kerrotaan tuosta ainutkertaisesta tapahtumista ja sulla olisi ollut mahdollisuus mennä mukaan, niin harmittaako vai ootko tyytyväinen?


Matka koko kansan suosikkijuontajaksi lähtikin liikkeelle - ei enempää, eikä vähempää - kuin Euroviisujen juontamisesta yli 100 miljoonalle katsojalle v. 2007.


Mikko Leppilampi

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhdestoista kausi on pulkassa. Juontajat: Vappu Pimiä, Mikko Leppilampi ja Tuija Pehkonen. Kuva: MTV3.


Euroviisujen jälkeen kerkisi vettä joessa virrata, mutta sitten alkoi tapahtua.

- Olin palannut Los Angelesista ja Bjurströmin Marco oli siirtymässä Neloselle. Maikkari (MTV3) tarvitsi stooriinsa nuorennuksen. Kaikki tapahtui muutaman tunnin sisällä ja sitten olinkin kolmen vuoden diilillä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.Mikko Leppilampi

Tähdet, tähdet -uuden tuotantokauden tuomareina: Izmo Heikkilä, Juhani Mertaranta ja Maria Veitola, juontajana Mikko Leppilampi. Kuva: MTV3.


Tästä alkoi Leppilammen panostaminen uuteen uraan.

- Otin jalan pois oven välistä ja aloin keskittyä genreen. Suorista lähetyksistä ja viihdeohjelmista on kasvanut mulle yksi merkittävimpiä ammatillisia identiteettejä, se on minun erikoisalaani. Suoria tv-lähetyksiä oppii vain tekemällä, siihen ei ole koulutusta.


Tähdet, tähdet -uusi tuotantokausi MTV3:lla su 3.2. alkaen.

Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat