SanakirjaTietovisatTV-ohjelmatVaihtoautotLeffatietovisaBlogit
Elokuvat

Meryl Streep uhkuu voimaa vkonlopun Rautarouva-leffassa - toi Streepille yhden Oscarin lisää

1.4.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Leffa Iso-Britannian 1. naispääministeristä on tarina poikkeuksellisesta naisesta omana aikanaan.

Rautarouva '

Elokuvan juliste, Kuva: Hero.


Rautarouva, The Iron Lady (2011) on elämänkerrallinen elokuva Iso-Britannian pääministeristä, Margaret Thatcherista. Leffa luotaa Margaret Thatcherin elämää lapsuudesta aina politiikan huipulle saakka. Rautarouvana tunnetusta Margaret Thatcherista tuli maansa ensimmäinen naispääministeri v. 1979 ja hän toimi virassa v. 1990.


Meryl Streep esittää pääosaa ja ui täydellisesti roolihenkilönsä nahkoihin. Streep osaa ilmentää pienin elein rautarouvan taistelunhalua, valtaa, voittoja ja pettymyksiä. Huikea Meryl Streep palkittiin leffasta parhaan naispääosan Oscarilla, Golden Globella ja Baftalla. Elokuva sai myös parhaan maskeerauksen Oscarin.Rautarouva

Denis Thatcher (Jim Broadbent) ja vaimo ja pääministeri Margaret Thatcher (Meryl Streep). Kuva: Hero.


Streep on tunnustettu näyttelijä. Hänet on palkittu parhaasta naispääosasta Rautarouvan lisäksi Sofien valinta -elokuvassa ja hän sai parhaan sivuosan Oscarin Kramer vastaan Kramer -leffasta. Näiden lisäksi hän on saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.


Entä mistä Rautarouva nimi tuli? Thatcherilla oli läheiset suhteet Yhdysvaltain presidenttiin Ronald Reaganiin, sillä molemmilla oli tiukka asenne Neuvostoliittoon ja kommunismiin. Neuvostoliittolaiset tiedotusvälineet alkoivat kutsua Thatcheria rautarouvaksi tämän kommunismin vastaisen asenteen takia.


Pääosissa: Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant, Anthony Head, Iain Glen. Ohjaus: Phyllida Lloyd. (100')


Rautarouva Herolla su 28.4. klo 13.40

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiLue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat