Reseptit

Merimiespihvit

Syksy on pataruokien aikaa. Ota iisisti ja anna merimiespihvien kypsyä uunissa meheviksi kaikessa rauhassa.

Merimiespihvit
2 h 30 minUunipata, 4-5 hlölle

Ainekset

  • 500 gpaistia
  • 2sipulia
  • 1 kgperunoita
  • 3 rklöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • 10maustepippuria
  • 2laakerinlehteä
  • 4 dlvettä (pannun huuhdelientä)
  • 3,33 dlolutta

Valmistus

  • Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin öljyssä. Siirrä viipaleet pois pannulta.
  • Viipaloi kuoritut sipulit. Ruskista sipulit. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen.
  • Lado ainekset pataan kerroksittain niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee viipaloidut perunat. Ripottele väliin suolaa, pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan pannun huuhdeliemi ja olut.
  • Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä.
  • 200 asteisessa uunissa kypsymisaika on noin 1 tunti 15 minuuttia, liedellä noin 1 tunti.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat