TietovisatTV-tietovisaTV-ohjelmatVaihtoautotBlogitSanakirja
Televisio

Marco Bjurström: “En kaipaa suurta täyskäännöstä todellakaan.” Muistatko vielä suosikkihokeman?

8.11.2019 klo 9:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Marco Bjurström on monipuolinen taitaja, joka on elänyt julkisen silmän alla vuosikymmeniä.

Hyvät katsojat

Marco Bjurström on monipuolinen mies: juontaja, koreografi, kouluttaja, juontaja ja ohjaaja. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


BumtsiBum! -ohjelman myötä Marco Bjurström lanseerasi suosikkihokema “nami-namin” koko kansan tietoisuteen. Nami-nami tarkoittaa sellaista kivaa juttua ja saa hyvälle mielelle. Kuuletko vielä nami-nami?

- Kuulen ja käytän sitä itsekin! Sehän syntyi tanssitunnilla jo 80-luvun alussa, joten se on vanha asia ja kuuluu osana minuun. Se on hauskaa, enkä koe taakkana vanhoja asioita, mitä olen tehnyt. Ne on osa mua ja ne kulkee mun mukana loppuelämän ja se on ihanaa.Bjurström on vahvasti mukana viihdebisneksessä ja onkin aivan pakko kysyä Marcolta lapsuuden parhaita tv-muistoja.

- Ihan lapsuudesta muistan Niksulan väen ja sieltä Kasperin. Olin silloin ihan hurjan pieni. Sitten Pieni talo preerialla ja Onnenpäivät oli tosi makeita juttuja ja Dallasit ja muut. Fame oli tietenkin tosi kova 80-luvun alussa, jolloin olin jo vähän isompi. Kun tanssi oli oma harrastus, niin Fame tv-sarja oli ihan käsittämätön ja hieno, Bjurström listaa.


- Mutta Kupla on kunkkujen kunkku! 70-luvun lopusta alkoi amerikkalainen sarja nimeltään Soap eli Kupla. Me ei Suomessa edes ymmärretty, mitä se parodioi, enkä itsekään ymmärtänyt vielä silloin. Se oli minusta parasta, mitä koskaan oli tehty ja se on minusta vieläkin parasta. Mulla on kaikki Kuplat dvd:nä. Jessica Tate ja Mary Campbell ja niiden perheet ja seikkaillut on unohtumattomia, upeita ja nerokkaita. Vasta aikuisena, kun katsoin niitä uudestaan, tajusin, mitä kaikkea ne pilkkaakaan. Presidentti Ronald Reaganhan lopetti sarjan, koska se oli liian raju.


Hyvät katsojat

Marco Bjurström on elementissään lavalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Bjurström on tehnyt paljon ja monenlaista, hän on kouluttanut, vetänyt tanssitunteja, tehnyt koreografioita, juontanut tv-viihdeohjelmia, toiminut uutisankkurina ja ohjannut musikaaleja. Onko miehellä vielä unelmia?

- Mä elän, ehkä olen aina elänyt unelmaani. Mulla ei ole kaipuuta tästä johonkin muualle tai pois. Kyllä ne unelmat tässä vaiheessa elämää onkin juuri sitä, että saisi jatkaa, sitä mitä tekee. Että pysyy terveenä ja pystyy olemaan edelleen tanssinopettaja ja koreografi, että pysyy terveenä, että pystyy tekemään edelleen ohjaustyötä.


- Tv-jutut on ihania ja on tosi imartelevaa, että näitä pääsee tekemään. Mulla koko ajan työ uudistuu, kun on uusi musikaali, ooppera tai uudet oppilaat tanssitunnilla, joten en kaipaa suurta täyskäännöstä todellakaan, Bjurström summaa.


Hyvät katsojat Yle TV1 lauantaisin klo 21.15

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat