Reseptit

Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku on täytekakkujen ykkönen. Se on synttäreiden ja kaikkien juhlien kohokohta.

Mansikkatäytekakku
1 h 30 minKakkuvuoka, 15 hlölle

Ainekset

  • Kakkupohja
  • 4munaa (1 lasi)
  • 2 dlsokeria (1 lasi)
  • 2 dlvehnäjauhoja (1 lasi)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Vuoan leivitys
  • öljyä
  • korppujauhoja
  • Kostutus
  • 2 dlmehua
  • 2 tlvaniljasokeria
  • Täyte
  • 6 dllaktoositonta kuohukermaa
  • 500 glaktoositonta maitorahkaa
  • 5 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlmansikka- tai marjasosetta
  • 5 dlmansikoita
  • 2banaania tai muuta pehmeää hedelmää
  • Kakun päälle
  • 4 dlmansikoita
  • puolet rahkakermatäytteestä

Valmistus

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Siivilöi ne varovasti sekoittaen sokerimunaseokseen.
  • Kaada taikina voidelluun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Tasoita pinta kevyesti.
  • Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 20-30 min.
  • Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Nosta kakun pohjaosa tarjoiluastialle. Kostuta. Levitä kakkulevyn päälle marjasosetta, marjoja ja kermarahkaa. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti.
  • Kostuta ja täytä toinen väli pehmeällä hedelmällä, esim. banaaniviipaleilla ja kermarahkalla.
  • Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta. Paina kevyesti kämmenellä, jotta pinnasta tulee tasainen.
  • Laita kakun pinnalle kermavaahtoa tai kermarahkaa ja kokonaisia mansikoita tai mansikkapaloja. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille sekä pinnan ja reunan yhtymäkohtaan.
  • Säilytä kakku kylmässä ennen tarjoilua.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat