Reseptit

Mansikkarahkakakku

Mansikkarahkakakku on kesän raikkain kakku! Syntyy helposti vaikka mökillä, sillä sitä ei tarvitse paistaa.

Mansikkarahkakakku
5 hIrtopohjavuoka

Ainekset

  • Pohja:
  • 175 gkeksejä esim. digestive
  • 50 gvoita tai margariinia
  • Täyte:
  • 4liivatelehteä
  • 400 gmaustettua mansikkarahkaa tai maustamatonta rahkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • (3 dl mansikoita)
  • 2 dlkuohukermaa
  • Pinnalle:
  • ½ lmansikoita
  • Kiille päälle:
  • 1 dlvettä
  • ½ dlhyytelösokeria

Valmistus

  • Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  • Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
  • Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi kuutioituja mansikoita.
  • Purista vesi liivatelehdistä. Nosta liivatelehdet kattilaan ja sulata ne pienessä määrässä n. 1 rkl kiehuvaa vettä.
  • Lisää liivate rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää se viimeisenä. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 h.
  • Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansikoilla tai valmista niiden päälle kiille.
  • Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä. Kaada varoen mansikoiden päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
  • Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat