SanakirjaTV-ohjelmatTV-tietovisaVaihtoautotTietovisatBlogit
Elokuvat

Mamma mia! Upea Sophia Loren on äiti, luksus-vaimo ja ilotyttö - "Eilen, tänään, huomenna" tv:ssä

24.8.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Aikansa seksisymbolin omassa elämässä on paljon onnea ja menestystä, mutta myös draamaa.

Sophia Loren

Sophia Loren nähdään elokuvassa kolmessa roolissa: Adelina Sbaratti / Anna Molteni / Mara. Kuva: Compagnia Cinematografica Champion / Yle KuvapalveluEilen, tänään, huomenna (Ieri, Oggi, Domani) on italialaisen Vittorio De Sican ohjaama elokuvakomedia v. 1963. Se rakentuu kolmesta eri episodista, joissa jokaisessa on sama pääpari: Sophia Loren ja Marcello Mastroianni.


Oscar-palkitussa draamakomediassa Loren esittää kolmea erilaista, mutta niin italialaista naista - äitiä, äveriästä edustusvaimoa ja ilotyttöä. Naisten lemmenkipeänä rakastajana hauskuttaa aikansa supertähti, verraton Mastroianni.


Sophia Loren

Pariskunta keskustelee tiukempaan sävyyn, vasemmalla Sophia Loren, oikealla Marcello Mastroianni. Kuva: Compagnia Cinematografica Champion / Yle Kuvapalvelu


Seksisymboli ja Oscar-palkinnon lisäksi monilla elokuva-alan palkinnoilla sutsutettu upea Sophia Loren on kokenut omassa elämässään onnea ja menestystä, mutta myös draamaa. Hän eli lapsuutensa köyhissä oloissa toisen maailmansodan aikaisessa Pozzuolin kaupungissa Napolin lähellä.


Lorenin suhde naimisissa olevaan häntä yli 20-vuotta vanhempaan tuottaja Carlo Pontiin herätti katolisessa Italiassa suurta pahennusta. Avioero oli Italiassa laiton, joten Loren ja Ponti ottivat Ranskan kansalaisuuden päästäkseen naimisiin. He saivat kaksi poikaa, Edoardon ja Carlon. Ponti kuoli v. 2007.


Sophia Loren

Kuvassa lapsikatraan ympäröimänä Carmine Sbaratti / Renzo / Augusto Rusconi (Marcello Mastroianni). Kuva: Compagnia Cinematografica Champion / Yle Kuvapalvelu


Elokuva sai parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon.


Kino Klassikko: Eilen, tänään, huomenna (7) Yle Teema ti 25.08. klo 22.50

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat