BlogitTV-tietovisaTV-ohjelmatTietovisatVaihtoautotSanakirja
Televisio

Mahtava, italialainen sukukronikka saa päätöksen - Medicit, Firenzen valtiaat vika kausi tv:ssä

Renessanssiajan vaikutusvaltaisen pankkiirisuvun, Medicien, tarina yhdistelee jälleen tosipohjaisia tapahtumia ja fiktiivisiä juonenkäänteitä.

21.4.2020 klo 10:00

Medicit, Firenzen valtiaat

Girolamo Riario (Jack Roth) haluaa itselleen Firenzen herruuden sarjan viimeisellä kaudella, kuva: Yle KuvapalveluMedicin perhettä kohdannut tragedia on jättänyt parantumattoman arven rauhaa rakastavaan Lorenzoon, jota ajaa nyt halu kostaa veljensä Giulianon raaka murha. Lorenzo ei saata antaa anteeksi herran huoneessa tehtyä häpeällistä tekoa. Oliko itse Jumala sen takana vaiko vain hänen nimissään juonittelevat ihmiset?


Lorenzo on rangaissut salamurhaan osallistuneita raskaalla kädellä. Enää yksi tekijöistä, paavin suojatti Girolamo Riario, on vapaalla jalalla. Riario yrittää kaikin keinoin tuhota Medicin maineen, sillä hän havittelee itse nousevansa Firenzen herraksi. Pian Lorenzoa lähenee toinenkin uhka vahvan saarnamiehen, dominikaanimunkki Girolamo Savonarolan hahmossa.


Medicit, Firenzen valtiaat

Renessanssiajan mahtavimman pankkiirisuvun tarinassa on yhdistelmä tosipohjaisia tapahtumia ja fiktiivisiä juonenkäänteitä, kuva: Yle Kuvapalvelu.


Giulianon murhasta syntynyt uskonkriisi uhkaa myös Lorenzon ja Claricen avioliittoa, sillä harras usko ja leppymätön viha ovat myrkkyä toisilleen. Medicin perhe kuitenkin kasvaa ja uusi sukupolvi kasvaa ottaakseen aikanaan harteilleen suvun taakan. Sarjan päätöskausi kertoo, miten Lorenzo Medicin haaveiden lopulta käy tässä vaarallisessa maailmassa.


(Medici: Lorenzo the Magnificent, S3)


Medicit, Firenzen valtiaat (12) Yle Teema ke 22.4 alkaen, jaksot ulos ke-pe klo 20.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat