Reseptit

Lohivoileipäkakku

Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän kunkku. Lohivoileipäkakku on komea tarjottava, joka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.

Lohivoileipäkakku
12 hLeipävuoka, n. 15 annosta

Ainekset

  • Pohja
  • 15isoa viipaletta paahtoleipää esim graham
  • Täyte
  • 400 gkylmäsavustettua lohta perattuna
  • 200 gcrème fraîchea
  • 2 tlsitruunapippuria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 ½ dlruohosipulia
  • 1 ½ dltilliä
  • Kostutukseen
  • ¼ dlsitruunamehua
  • ¾ dlvettä
  • Kakun päälle
  • 200 gtuorejuustoa
  • 75 gkylmäsavustettua lohta
  • tilliä
  • sitruunaviipaleita
  • kurkkua

Valmistus

  • Hienonna täytteeksi tuleva lohi. Lisää crème fraîche, mausteet ja hienonnetut yrtit. Sekoita huolellisesti tahnaksi.
  • Kokoa kakku leipävuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpapereiden päälle ja kostuta sitruunamehulla. Levitä 1/4 täytteestä viipaleille. Jatka, kunnes kakku on koottu.
  • Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
  • Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja irrota vuoasta. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat