Reseptit

Lohikeitto, kirkas

Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta. Vinkki: tarjoa kirkas lohikeitto viikonloppuna alkuruokana!

Lohikeitto, kirkas
30 minKattila, 4 hlölle

Ainekset

  • 2 rklöljyä
  • 2sipulia
  • 4pientä perunaa
  • 2porkkanaa
  • 2kalaliemikuutio
  • 5kokonaista maustepippuria
  • 5kokonaista mustapippuria
  • 8 dlvettä
  • 1laakerinlehti
  • 400 glohifileetä tuoreena tai pakasteena
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä

Valmistus

  • Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota hienonnettu sipuli, kuoritut ja pilkotut perunat, kuoritut ja pilkotut porkkanat yhdessä kalaliemikuution ja mausteiden kanssa n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
  • Lisää joukkoon vesi ja laakerinlehti. Anna kiehua noin 15 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  • Kuutio tuore lohifilee tai käytä valmista pakastetta. Lisää lohikuutiot ja anna kypsyä pari minuuttia.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat