Reseptit

Lohikeitto

Perinteinen lohikeitto tehdään kermaan. Nauti maukas kalaruoka ruisvoileivän kanssa.

Lohikeitto
30 minKattila, 4 hlölle

Ainekset

  • 1 rklvoita
  • 1 rklöljyä
  • 3pientä sipulia
  • 5pientä perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1kalaliemikuutio
  • 4kokonaista maustepippuria
  • 4kokonaista mustapippuria
  • 4 dlvettä
  • 1laakerinlehti
  • 400 glohifileetä, kuutioituna
  • 4 dlkermaa
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä

Valmistus

  • Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Paista kevyesti hienonnettu sipuli, kuoritut ja pilkotut perunat, kuoritut ja pilkotut porkkanat yhdessä kalaliemikuution ja mausteiden kanssa n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
  • Lisää joukkoon vesi ja laakerinlehti. Anna kiehua noin 15 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
  • Lisää lohifilekuutiot ja anna kypsyä noin 1 min.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat