Reseptit

Lihapullakastike

Lihapullakastike on yksi suomalaisten rakastamista kotiruoista. Tarjoa lihapullakastikkeen lisänä perunasosetta ja salaattia.

Lihapullakastike
45 minPaistinpannu, 4-6 hlölle

Ainekset

  • 1sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 1 dlkermaa
  • ¾ dlkorppujauhoja
  • 1muna
  • 2 tlsuolaa
  • ripaus maustepippuria
  • ripaus mustapippuria
  • 500 gjauhelihaa
  • Paistamiseen
  • öljyä
  • Kastike
  • 3 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dlvettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus maustepippuria

Valmistus

  • Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota öljyssä paistinpannulla.
  • Sekoita kerma, korppujauhot, muna, suola ja pippurit keskenään. Anna turvota 5-15 minuuttia. Lisää jäähtyneet sipulit ja jauheliha. Vaivaa tasaiseksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöryköitä.
  • Kuumenna rasva paistinpannussa. Paista lihapullia joka puolelta. Nosta liedeltä.
  • Tee kastike näin: Sulata voi toisessa pannussa ja lisää vehnäjauhot. Ruskista jauhot kauniin ruskeiksi lastalla käännellen.
  • Kaada joukkoon kiehuva vesi samalla sekoittaen. Mausta kastike. Keitä ilman kantta muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
  • Kaada kastike lihapullien päälle. Hauduta kannen alla noin 5 min, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Kategoriat: Pääruoat, Liha
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat