Reseptit

Lihapiirakka

Pelti-lihapiirakka on klassikko, joka maistuu iltapalana tai vaikka saunan jälkeen. Jauheliha-riisiseos tuo piirakkaan mehevyyttä.

Lihapiirakka
50-55 minuunipellillinen, 5-8 hlölle

Ainekset

  • 1 kgvalmisvoitaikinaa
  • 2kananmunaa
  • 2 dlriisiä
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2sipulia
  • 400 gjauhelihaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlrouhittua mustapippuria
  • 1 tlvalkopippuria
  • Paistamiseen
  • öljyä
  • Voiteluun
  • 1kananmuna

Valmistus

  • Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  • Keitä kananmunat koviksi, n. 7 minuuttia. Kuori ja hienonna munat esim. haarukalla.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
  • Sekoita jauhelihaseos ja hienonnettu kananmuna kypsän riisin joukkoon. Mausta seos paprikajauheella sekä musta- ja valkopippurilla.
  • Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Levitä täyte taikinalevylle. Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle, leikkaa ylijäävät siivut pois. Taita ylempi levy hiukan alemman alle.
  • Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla. Voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.
  • Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteeseen n. 30 minuuttia.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat