Reseptit

Lihapata

Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa. Tarjoa perinteisesti keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Lihapata
2,5 hPata, 6 hlölle

Ainekset

  • 600 gnaudanpaistia
  • 1sipuli
  • 400 gjuureksia esim. porkkanaa, lanttua, selleriä
  • 2 rklöljyä
  • 7 dlvettä
  • 1lihaliemikuutio
  • 2 rkltomaattipyretä
  • 10mustapippuria
  • 1laakerinlehti
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlsuolaa

Valmistus

  • Ota paisti huoneenlämpöön 1-2 h ennen paistamista.
  • Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele juurekset kuutioiksi.
  • Ruskista lihat parissa erässä paistinpannulla öljyssä. Pistä pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Kaada vesi pataan.
  • Nosta pilkotut kasvikset pataan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää liemikuutio, tomaattipyre ja mausteet. 
  • Anna hautua hiljalleen kannen alla 2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat