Televisio

Lemmen viemää on täyttä törinää: intohimoa, juonittelua ja vauhdikkaita käänteitä saksalaisittain

20.9.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Tervetuloa hotelli Fürstenhofiin arkisin klo 16!

Lemmen viemää

Hotelli Fürstenhof on suosikkisarjan tapahtumapaikka Ylä-Baijerissa Saksassa. Kuva: MTV3


Baijerilainen tv-sarja Lemmen viemää (Sturm der Liebe) lyö kotimaassaan Saksassa katsojaennätyksiä ja on menestynyt kansainvälisesti. Suomessa Lemmen viemää -sarjan pauloihin on jäänyt vakiintunut katsojakunta.


Sarja vie pittoreskeihin Ylä-Baijerin maisemiin, jossa hotelli Fürstenhof ottaa vieraansa vastaan baijerilaisella vieraanvaraisuudella. Jokaisen kauden pääosassa on yksi pariskunta, joka vie juonta isolla kädellä eteenpäin. Lukuisat sivujuonet pitävät tarinan mielenkiintoisena.Sarjaa katsoessa voisi luulla, että ne on tehty aidossa hotellissa. Näin ei kuitenkaan ole. Kaikki sarjan sisäkuvaukset tehdään Münchenissä studiossa. Jättimäiseen halliin on rakennettu hotelli huone huoneelta sekä mm. hotellin vastaanotto, toimisto, baari, ravintolan keittiö ja lääkärin vastaanotto. Ulkokuvaukset toki hoidetaan romanttisissa alppimaisemissa.


Lemmen viemää

Salattua lempeä, intohimoa, juonittelua. Kuva: MTV3


Sarjaa kutsutaan "telenovelaksi" ja se vetääkin juonikuvioissaan vertoja latinalaisamerikkalaisille esikuvilleen. Telenovela on nimitys Latinalais-Amerikan saippuaoopperoille. Termi on yhdistelmä sanoista ”tele” (televisio) ja ”novela” (romaani).


Telenovelassa on yksi selkeä päätarina, joka keskittyy päähenkilön tai pääparin selviytymiseen. Suosittuja teemoja ovat petos, mustasukkaisuus, tragediat ja rakkaus. Lisäksi sarjassa on yksi selkeä konna. Kuulostaa tutulta myös Lemmen viemää -sarjassa, eikö?


Lemmen viemää

Hotellielämää, hassuttelua, vauhdikkaita käänteitä. Kuva: MTV3


Lemmen viemää ensiesitys tapahtui Saksassa v. 2005. Se on Saksan suosituin telenovela, joka kerää miljoonakatsojat tv:n ääreen. Myös Suomessa monesta televisiosta alkaa kuulua tuttu tunnari ”Stay” arkisin klo 16.


Lemmen viemää Avalla ma-pe klo 16

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Asiasanat: Lemmen viemää
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat