SanakirjaTV-ohjelmatVaihtoautotTietovisatBlogit
Reseptit

Lehtikaalirisotto

Lehtikaalirisotto on rapsakka perusruoka. Tätä ohjetta voit varioida ja lisätä sekaan vaikkapa pinaattia tai erilaisia siemeniä.

Lehtikaalirisotto
45 minKattilallinen, 4 hlölle

Ainekset

  • 2salottisipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 ½ dlvalkoviiniä, alkoholiton käy myös
  • 1 lkasvislientä esim. kasvisliemikuutiosta
  • 2 rklvoita
  • 150 glehtikaalia
  • 1 dlparmesan-raastetta
  • 1 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  • Lisää sekaan riisit ja kuullottele pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes haihtunut.
  • Lisää riisiin kuumaa kasvislientä vähitellen. Lisää uutta nestettä vasta kun, edellinen neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsää. Katso kypsymisaika pakkauksesta.
  • Poista lehtikaalista ruodit ja silppua ne. Kuullota pannulla voissa muutama minuutti.
  • Sekoita kypsän risoton joukkoon lehtikaalit, voita ja raastettua parmesania. Rouhi sekaan mustapippuria. Voit myös lisätä lehtikaalit ja parmesanin riisin päälle tarjoiluvaiheessa.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat