Elokuvat

Leffasuositus: Koskemattomat - Tositarinasta kassamagneetiksi - Älä jätä tätä leffaa katsomatta

22.2.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Draamakomedia slummien kasvatista ja pyörätuoliin sidotusta miljönääristä.

Koskemattomat

Rikas aristokraatti Philippe (François Cluzet) tekee epätavallisen valinnan palkatessaan itselleen hoitajaa (Omar Sy). Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri Philippe (Francois Cluzet) tarvitsee uuden henkilökohtaisen avustajan. Työ on raskasta ja työntekijät vaihtuvat usein.


Pariisin slummissa asuva Driss (Omar Sy) kiertää työhaastatteluissa, muttei etsi töitä. Hän haluaa vain ja ainoastaan saada työnantajilta allekirjoituksia, jotta voi todistaa hakeneensa työtä ja on siten oikeutettu työttömyyskorvaukseen.


Driss erottuu työhaastattelussa täysin muista työnhakijoista: hänellä ei ole koulutusta, ei työkokemusta ja mies on kova suustaan. Niin tai näin, Philippe päättää palkata hänet koeajalle, koska kaverin asenne tekee vaikutuksen.


Koskemattomat

Vastakohtaisen mieskaksikon välille syntyy ystävyyssuhde, joka kääntää molempien elämän suunnan. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Philippe asuu oman henkilökuntansa kanssa Pariisissa erittäin arvostetulla asuinalueella. Driss muuttaa asuntoon ja saa mukavuudet käyttöönsä. Mikään ei ole kuitenkaan valmistanut nuorta, laeista piittaamatonta kovista olemaan apuna ja huolehtimaan toisesta ihmisestä päivästä toiseen: ristimään käsivarret vatsan päälle verenkierron tehostamiseksi, työntämään rintakehää eteenpäin, pesemään päästä varpaisiin, auttamaan hygieniassa, pukemaan kengät jalkaan.


Mieskaksikon välille kehittyy ainutlaatuinen ja lämmin ystävyyssuhde, joka kääntää molempien elämän suunnan lopullisesti.


Koskemattomat

Drissistä (Omar Sy) ja Philippestä (François Cluzet) tulee lyömätön parivaljakko. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Koskemattomat (ransk. Intouchables v. 2011) tuo yhteen kaksi ihmistä yhteiskunnan äärilaidoilta: toinen on valkoinen, yksinäinen, keski-ikäinen, neliraajahalvaantunut miljonääri. Toinen on musta, suurperheestä tuleva, nuori ja köyhä. Molemmat ovat yhteiskunnan koskemattomia, joita karsastetaan.


Leffa kertoo inhimillisyydestä ja erilaisten ihmisten olemassa olon oikeutuksesta. Se kertoo ystävyyden ja luottamuksen kehittymisestä - ja periksiantamattomuudesta.


Ja koska totuus on tarua ihmeellisempää, tarina on tosi. Tosielämässä miljönääri on Philippe Pozzo di Borgo ja hoitaja Abdel Sellou.


Ranskalaiset Olivier Nakachen ja Éric Toledano vastaavat käsikirjoituksesta ja ohjauksesta.


Koskemattomat pe 22.2. klo 23.50 Subilla.

Katso Telsu.fistä ohjelma-ajat.

Asiasanat: Koskemattomat
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat