Reseptit

Lasagne

Lasagnen kotimaa on Italia, mutta kyllä se syntyy myös suomalaisessa kotikeittiössä. Buon appetito!

Lasagne
2 hUunivuoka

Ainekset

  • 9lasagnelevyä
  • Jauhelihakastike
  • 400 gjauhelihaa
  • 4sipulia
  • 5valkosipulin kynttä
  • rasvaa tai öljyä
  • 2 tlktomaattimurskaa
  • 1 dlvettä
  • 2liha-juuresliemikuutiota
  • 1 rklsokeria
  • ¼ tlvalkopippuria
  • Juustokastike
  • 3 rklöljyä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 6 dlmaitoa
  • 150 gjuustoraastetta
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria
  • Vuoan voiteluun
  • rasvaa tai öljyä
  • Lasagnen pinnalle
  • 1 dljuustoraastetta

Valmistus

    Jauhelihakastike

  • Hienonna sipulit. Paista jauheliha sekä hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa tai öljyssä.
  • Lisää tomaattimurska. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja valkopippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
  • Juustokastike

  • Kuumenna rasva tai öljy kattilassa ja lisää siinä vehnäjauhot. Paista hetki. Lisää maito vähitellen, sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste sekä suola ja valkopippuri.
  • Lasagnen valmistus

  • Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  • Kun levyt on laitettu, paina lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  • Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat