Reseptit

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko. Keitä lantut itse tai päästä itsesi helpommalla ja käytä valmista lanttusosetta.

Lanttulaatikko
2 hUunivuoka

Ainekset

  • 1 kglanttusosetta tai 1,2 kg lanttuja
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • ¾ tlsuolaa
  • ¼ tlinkivääriä
  • ¼ tlvalkopippuria
  • ¼ tlmuskottia
  • ½ dlsiirappia
  • 1kananmuna
  • Voiteluun:
  • öljyä, voita tai margariinia
  • Pinnalle:
  • korppujauhoja
  • voita

Valmistus

  • Keitä lantut kypsiksi tai käytä valmista lanttusosetta.
  • Sekoita kulhossa ruokakermaan korppujauhot. Anna turvota hetken. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin mausteet, siirappi ja kananmuna.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit tehdä lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
  • Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Kategoriat: Napostelu, Kasvis
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat