Elokuvat

Lähtisitkö extreme-lomalle työttömäksi Jakomäkeen? Nousukausi-leffa on hulvaton komedia

20.4.2019 klo 8:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Johanna Vuoksenmaan esikoisohjausleffa on kertakaikkisen viihdyttävä. Nauris.fi suosittelee.

Nousukausi
Miltä kuulostaisi loma Jakomäessä? Janne Saari (Petteri Summanen) ja Katri Saari (Tiina Lymi) lomailijoina. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Nousukausi (2002) on komedia menestyvästä pariskunnasta, joka haluaa kokea lomalla jotain uutta. Janne Saari (Petteri Summanen) ja Katri Saari (Tiina Lymi) päättävät lähteä ennen Jannen uuden työn alkua lomalle. Paikaksi ei valita lämmintä Välimeren kohdetta, vaan jotain aivan uutta. He lähtevät ennenkokemattomalle extreme-lomalle työttömiksi Jakomäkeen.


Matkanjärjestäjä Ilpo Heino (Antti Virmavirta) ei ole ehkä luotettavimmasta päästä. Lomakohteessa Jakomäessä naapurit ovat kuitenkin mukavia ihmisiä ja intohimokin loiskuaa. Mutta mitä lomalla oikein tapahtuu ja mitä siitä seuraa - ehkä lopullinen muutto Jakomäkeen?


Nousukausi Puhelinkopissa lähiössä Janne (Petteri Summanen) ja Katri (Tiina Lymi). Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Elokuva on Johanna Vuoksenmaan esikoisohjaus ja tämän jälkeen Vuoksenmaan tarkkaa kädenjälkeä on saanut ihailla elokuvissa, kuten 21 tapaa pilata avioliitto ja Viikossa aikuiseksi. Myös suositut tv-sarjat: Kumman kaa, Klikkaa mua ja Ex-onnelliset ovat Vuoksenmaan ohjaamia.


Nousukausi voitti vuoden 2003 Jussi-patsaan parhaasta elokuvasta, musiikista (Kerkko Koskinen) ja käsikirjoituksesta (Mika Ripatti).


Nousukausi (12) Yle Teemalla ti 23.4. klo 21.40


Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat