BlogitVaihtoautotTV-tietovisaTietovisatTV-ohjelmatSanakirja
Reseptit

Kurpitsapasta

Kurpitsapasta maistuu heittämällä koko perheelle. Kurpitsan makeus ja kerma tuovat herkkuruokaan ripauksen aistikasta makeutta.

Kurpitsapasta
30 minKattilallinen, 6 hlölle

Ainekset

  • Kurpitsakastike
  • 400 gkurpitsaa
  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 2 dlkermaa
  • 5isoa salvianlehteä
  • 1 dlraastettua parmesaania
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 500 ggluteenitonta pastaa

Valmistus

  • Aloita halkaisemalla kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia. Soseuta keitinvesineen sauvasekoittimella.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää kurpitsasose ja kerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman.
  • Hienonna salvianlehdet ja raasta parmesaani. Lisää ne kastikkeeseen. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita valmis pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti.
Katso myös
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat