SanakirjaVaihtoautotBlogitTietovisatLeffatietovisaTV-ohjelmat
Televisio

"Kuin italiattaren suudelma..." Lauri Tähkä ja yllättävä aluevaltaus - Oma viini pitkäripaiseen

8.9.2020 klo 14:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Lauri Tähkä tuo markkinoille nimikkoviinin, joka tekee kunniaa Italialle ja Palavaa vettä -hitille.

Lauri Tähkä

Valpolicella Ripasso Superiore on Lauri Tähkän ja Viinitien yhteistyön tulos. Kuva: Mellakka Helsinki


Superhiteistä tunnettu lauluntekijä Lauri Tähkä julkaisee oman nimikkopunaviinin. Italialainen Valpolicella Ripasso Superiore on Lauri Tähkän ja viinien maahantuoja Viinitien yhteistyön tulos. Viinin nimi ACQUA IN FIAMME tekee kunniaa Tähkän suurimmalle hitille Palavaa vettä.


Palavaa vettä on yksi kotimaisten radiosoittolistojen ykkössijalla pisimpään olleita kappaleita. Kappale on saanut myös neljä kertaa Kuukauden radiobiisi -palkinnon ja on Tähkän menestynein kappale.


-Palavaa vettä on minulle todella rakas kappale, ja sen saavutukset ovat suomalaisessa musiikkihistoriassa ainutlaatuisia. On mahtavaa, että sen tarina jatkuu nyt uudessa muodossa tämän viinin myötä. Palavaa vettä on todellakin oman viininsä ansainnut, Tähkä kommentoi Mellakka Helsingin tiedotteessa.Italia ei valikoitunut viinin valmistusmaaksi sattumalta. Taustalla on Tähkän suuri rakkaus maan ilmapiiriin ja kulttuuriin. Omalla Instagram-tilillään Tähkä kuvailee viiniään ja Italiaa suomeksi, englanniksi ja italiaksi:


-Intohimoinen ja inspiroiva, naurava ja niin kaunis. Salainen, kiehtova, raivostuttava. Kapeat, mystiset öiset kadut ja kiihkeä turkoosi meri, kuin italiattaren suudelma. Pysäyttävä taide. Kirkkojen pyhyys ja hiljaisuus, nuo kaupunkien metsät. Loisteliasta ruokaa ja pyhää viiniä hyvässä seurassa. Niin monen laulun se on synnyttänyt, niin monta sydänsäröä korjannut, niin monta unohtumatonta hetkeä antanut. Ja jostain kaukaa kuuluu Lucio Dallan koskettava Caruso... Sitä on minun italiani.

Asiasanat: Lauri Tähkä
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat