Reseptit

Korvapuustit

Lämmin korvapuusti maistuu iki-ihanalta kylmän maitolasillisen kanssa.

Korvapuustit
1 h 45 minUunipelti, 20 kpl

Ainekset

  • Ainekset
  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rkljauhettua kardemummaa
  • 1 kplmuna
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 100 gpehmeää margariinia tai voita
  • Täyte
  • 100 gpehmeää margariinia tai voita
  • 1 dlsokeria
  • 2rklkanelia
  • Voiteluun
  • 1 kplmuna
  • Pinnalle
  • 2 rklraesokeria

Valmistus

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Vatkaa sekaan sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Lisää pehmeä rasva taikinaan. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.
  • Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna sen kohota lämpimässä ja vedottomassa 30-45 minuuttia.
  • Kaada taikina pöydälle ja vaivaa hieman. Puolita taikina. Kauli molemmat palat noin 30 x 50 cm:n kokoisiksi levyiksi. Voitele levyt rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.
  • Kääri levyt yksi kerrallaan rullalle, jätä saumapuoli pöytään vasten. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Käännä palan kapea puoli ylöspäin ja paina se sormilla pöytää vasten, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin. Voit myös tehdä pullat leikkaamalla rullan tasaisiksi paloiksi.
  • Nosta korvapuustit leivinpaperille pellin päälle. Peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 30 min lämpimässä paikassa.
  • Voitele puustit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat