Reseptit

Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne on tuunattu versio klassisesta italialaislasagnesta.

Kesäkurpitsalasagne
1 h 10 minLasagnevuoka, 5-6 annosta

Ainekset

  • 1 kgkesäkurpitsaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • Täyte
  • 400 gjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 1 tlktomaattimurskaa
  • 1pkttuorejuustoa
  • 2 tloreganoa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 3 dljuustoraastetta
  • Päälle
  • 1 ½ dljuustoraastetta

Valmistus

  • Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi, hyvä paksuus on n. puoli senttiä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  • Ruskista jauheliha. Hienonna sipuli ja lisää se joukkoon. Paista. Kaada sekaan tomaattimurska, tuorejuusto, oregano ja suola. Anna hautua pari minuuttia. Siirrä pois kuumalta liedeltä. Lisää maissitärkkelys. Sekoita.
  • Kaada lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta, ripottele päälle juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle tasaisesti. Toista kerroksia. Katso, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsakerros. Ripottele koko komeuden päälle 1 ½ dl juustoraastetta.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat