LeffatietovisaTV-ohjelmatVaihtoautotSanakirjaBlogitTietovisat
Televisio

Kauniit ja rohkeat on suomalaisten rakastama ikisuosikki - Jopa tyttövauvat saivat nimekseen Brooke!

14.9.2019 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Forrestereiden muotihuonedynastia lumoaa vuosikymmenestä toiseen.

Kauniit ja rohkeat

Brooke Logan (Katherine Kelly Lang). Kuva: MTV3


Kauniit ja rohkeat (The Bold and the Beautiful) saippusarjan eka jakso näytettiin kotimaassaan Yhdysvalloissa maaliskuussa 1987. Suomeen sarjan rantautui v. 1992 ja se oli meillä ensimmäinen päivittäinen saippuaooppera.Katsojat rakastuivat Forrestereiden dynastiaan, jossa menestyvää muotihuonetta luotsasi Eric (John McCook) ja Stephanie (Susan Flannery) sekä heidän lapsensa. Mukana sopassa pyöri Brooke Logan (Katherine Kelly Lang) ja Forrestereiden vihollinen, kilpailevaa muotitaloa luotsaava Sally Spectra ( Darlene Conley).


Kauniit ja rohkeat

Eric (John McCook). Kuva: MTV3


Kauniita ja rohkeita on rakastettu yli ikärajojen ja sosiaalisen statuksen. Ilmiöksi noussut ohjelma näkyi suomalaisten arjessa. Kauniit ja rohkeat esitysaikana kaupoissa oli hiljaista, eikä puhelimiin vastattu. Aikoinaan jopa suuri suomalainen, valtioneuvos Johannes Virolainen tunnustautui sarjan ystäväksi. Kauniit ja rohkeat sai yleisön puolelleen ja se keräsi huippuvuosinaan 1990-luvullla enemmän katsojia kuin mikään muu televisio-ohjelma.


Kauniit ja rohkeat

Dr. Taylor Hayes Forrester (Hunter Tylo). Kuva: MTV3


Sarjan suosiota on analysoitu. Yksi syy on ihmissuhteet, jotka kiinnostavat meitä kaksijalkaisia maailmanlaajuisesti. Ehkäpä jatkuvajuoninen sarja on antanut katsojille samastumispintaa käsitellä omiakin ihmissuhteita - tai kauhistella, ettei itsella asiat ole ainakaan noin huonosti! Sarja on tuonut kotisohville kipeitäkin aiheita, kuten asunnottomuutta, päihdeongelmia ja insestiä.


Kauniit ja rohkeat

He ovat Kauniit ja rohkeat. Kuva: MTV3


Kauniit ja rohkeat iski suomalaisiin kuin aikoinaan Peyton Place sekä suursuosikit Dallas ja Dynastia. Suosio näkyi myös lapsille annetuissa nimissä.


Väestörekisterikeskuksen mukaan 38 tyttövauvaa sai nimen Brooke v. 1980-99. Carolineksi kastettiin lähes 950 tyttövauvaa. Ridge ei ollut niinkään suosittu, sen sai nimekseen alle 5 poikavauvaa.


Sarjalla on yli 26 miljoonaa katsojaa yli sadassa maassa. Italiassa sarja tunnetaan nimellä Beautiful, Ranskassa Amour, gloire et beauté, Ruotsissa Glamour sekä Yhdysvalloissa espanjaksi Belleza y poder.


Kauniit ja rohkeat arkisin MTV3:lla klo 16.30

Katso lisää lähetysaikoja Telsu.fiLue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat