Reseptit

Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku on kätevä valinta, kun etsit suurimmalle osalle juhlavieraista sopivaa voileipäkakkua.

Kasvisvoileipäkakku
12 hLeipävuoka, n. 15 hlölle

Ainekset

  • Pohja
  • 15isoa viipaletta paahtoleipää esim graham
  • Täyte 1
  • 1iso omena
  • 80 gporkkanaa
  • 200 gcrème fraîchea
  • 100 gtuorejuustoa esim. ruohosipuli
  • 2 rklsinappia
  • Täyte 2
  • 200 gtuorejuustoa esim. ruohosipuli
  • 75 ghomejuustoa
  • Kostutukseen
  • 1 dlkasvislientä
  • Kakun päälle
  • loput juustotäytteestä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • oliiveja
  • tuoretta basilikaa

Valmistus

  • Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta porkkana. Lisää crème fraîche, tuorejuusto ja sinappi. Sekoita omenatäyte huolellisesti tahnaksi.
  • Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään tuorejuusto ja homejuusto.
  • Kokoa kakku leipävuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpapereiden päälle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä puolet omenatäytteestä viipaleille. Aseta päälle seuraava viipalekerros, kostuta ja levitä päälle kolmannes juustotäytteestä. Tee vielä yksi omenatäytekerros lopusta täytteestä ja lisää leipäviipalekerros päällimmäiseksi. Kostuta ylin kerros huolellisesti.
  • Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Laita myös loppu juustotäyte jääkaappiin.
  • Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja irrota vuoasta. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä loppu juustotäyte kakun päälle. Koristele voileipäkakku aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla ja tuoreella basilikalle.
  • Vinkki: Tarjoa halutessasi pieninä tapas-paloina.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat