Reseptit

Kasvislasagne

Kasvislasagne - varoitus: maistuu myös lihasyöjille! Hurjan mehevä herkku on helppo valmistaa.

Kasvislasagne
1 h 30 minUunivuoka

Ainekset

  • 250 g lasagnelevyä
  • Täyte
  • punainen paprika
  • porkkanaa
  • sipulia
  • 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ruukku basilikaa
  • ruukku oreganoa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • kesäkurpitsa
  • Juustokastike
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g mozzarellaa
  • 1 dl parmesaania
  • suolaa
  • muskottipähkinää
  • Voiteluun
  • öljyä tai margariinia

Valmistus

  • Paista öljyssä paistinpannulla pilkottu paprika, raastetut porkkanat ja silputut sipulit. Anna pehmetä.
  • Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, murskatut valkosipulinkynnet, hunaja ja tomaattimurska. Anna muhia 10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit, suola ja pippuri.
  • Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi ja kerma, sekoita koko ajan. Kiehauta pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää mozzarellaraaste ja puolet parmesaanista. Anna juustojen sulaa. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä, nosta pois levyltä.
  • Voitele lasagnevuoka. Lado pohjalle kasvisseosta ja viipaloitua kesäkurpitsaa. Kaada päälle juustokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä.
  • Kaada päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.
  • Ripottele päälle loppu parmesaani.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta ruoka uunista. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia foliolla peitettynä.
Kategoriat: Pääruoat, Kasvis
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat