Reseptit

Kasvisgratiini

Kasvisgratiini yllättää iloisesti aina. Sen täyteläinen maku syntyy pitkään haudutetuista vihanneksista, kermasta ja juustosta.

Kasvisgratiini
40 min

Ainekset

  • 3isoa porkkanaa
  • 500 gkukkakaalia
  • 500 gparsakaalia
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 1sipuli
  • 2tomaattia
  • 2,5 dlruokakermaa tai soijakermaa
  • ½ pktsulatejuustoa
  • 1 tlvalkopippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dljuustoraastetta
  • Voiteluun
  • öljyä tai margariinia

Valmistus

  • Keitä paloitellut porkkanat, kukka- ja parsakaalit sekä kesäkurpitsa n. 10-15 min. Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli ja paloitellut tomaatit vuokaan.
  • Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon sulatejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä uunivuokaan. Ripottele juustoraaste päälle.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 min.
  • Vinkki: Jos sinulla ei ole aikaa keittää kasviksia, voit käyttää pakastevihanneksia.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat