TietovisatTV-tietovisaSanakirjaVaihtoautotTV-ohjelmatBlogit
Televisio

Karppi-sarjan Mimosa Willamo ja epätavallinen tarina: “Mulla on käynyt epäreilun hyvä sauma...”

17.5.2020 klo 8:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Mimosa Willamo on Karpissa murhatutkija Sofia Karpin edesmenneen miehen tytär, joka etsii itseään. Näyttelijäksi hän on tullut epätavallista tietä.

Karppi

Mimosa Willamo on näytellyt mm. Aurora, Teit meistä kauniin ja Päin seinää -leffoissa, julkaissut omaa musaa ja tullut tutuksi monissa tv-sarjoissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Näyttelijä Mimosa Willamo on Kallion ilmaisutaidon lukion kasvatteja. Hieman epätavallista on se, ettei Willamo ole käynyt teatterikoulua, kuten monet kollegansa. Epätavallista on myös se, että Willamo palkittiin ensimmäisestä elokuvaroolistaan parhaan naissivuosan Jussilla Päin seinää -leffassa.Mitä sanoisit näyttelijäksi haluavalle nuorelle, joka haluaa saavuttaa unelmansa?

- Mulla on ollut niin epätavallinen reitti tähän, etten koe reilulta sanoa, että “uskokaa unelmiinne”. Mulla on käynyt epäreilun hyvä sauma, enkä ole nähnyt vaivaa sen eteen. Sattumalta päädyin ekaan leffaan, se oli äärettömän hyvä ponnahduslauta, Willamo selittää.


- Nuorelle sanoisin, että jos haluaa tehdä jotain, kannattaa tehdä vaivaa sen eteen. Toki myös itse rupesin ensimmäisen roolin jälkeen tekemään töitä, että saisin jatkossakin töitä. Treenatkaa ja tehkää parhaanne, stressi pilaa kaikki koekuvaukset ja tilaisuudet näyttää.


Karppi

Mimosa Willamo näyttelee Karppi tv-sarjassa murhatutkija Sofia Karpin edesmenneen miehen Henna-tytärtä, joka kokeilee omia rajojaan lain laittomallakin puolella. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Willamo pitää omaa reittiään näyttelijäksi jopa epäreiluna. Eikö tässä voi nähdä positiivisena puolena sen, että näyttelijäksi voi päätyä montaa kautta?

- Totta kai, muttei kannata vain odottaa, että jotain tapahtuu. Olen toki soittanut nokkahuilua, dupannut ja juontanut Yle Galaxia, ne kolme tukivat näyttelemistä. Tähtäimessä ei ollut näyttelijän ura. Olen tosi kiitollinen, että sain sen sauman, vaatimaton Willamo toteaa.


Nyt Karppi tv-sarjassa Mimosa Willamo näyttelee yhdessä Pihla Viitalan ja Lauri Tilkasen kanssa, kuten myös vanhan Kallion lukion koulukaverinsa Alex Antonin kanssa. Anton esittää tv-sarjassa Jereä.Karppi Yle TV1 su klo 20.55

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat