Reseptit

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat vaatii leipojalta kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee.

Karjalanpiirakat
2 hUunipelti, 20 kpl

Ainekset

  • Täyteeksi tuleva puuro:
  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 lmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklvoita
  • Piirakkataikina:
  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlruisjauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklöljyä
  • Voiteluun:
  • 1 dlvettä
  • 60 gvoita

Valmistus

  • Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, lisää sekaan maito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes puuro alkaa saostua. Sekoittele pohjia myöten.
  • Keitä puuroa ohjeen mukaan. Mausta puuro suolalla ja voilla.
  • Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Kun taikina paksunee, sekoita kädellä. Lisää öljy. Älä vaivaa turhaan.
  • Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtäsuureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot lettusiksi.
  • Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi. Käytä apuna ruisjauhoja.
  • Pane pohjalle reilu ruokalusikallinen puuroa. Levitä puuro kostutetulla veitsellä tasaisesti pohjan päälle. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja rypytä piirakat.
  • Paista pellillä 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Kiehauta voitelua varten vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella.
  • Lado piirakat astiaan päällekkäin ja peitä ensin voipaperilla, jonka päälle laitat leivinliinan. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia. Tarjoa piirakat munavoin kera.
Kategoriat: Kasvis, Kananmunaton
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat