Reseptit

Karitsanpaisti

Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku. Paistoaika riippuu paistin koosta ja muodosta. Päätä itse, paistatko meheväksi vai täysin kypsäksi.

Karitsanpaisti
3 vrkUunivuoka, 10-12 hlölle

Ainekset

  • 1 ½karitsan tai lampaan luuton pakaste paisti
  • 4valkosipulinkynttä
  • 3rosmariininoksaa
  • Marinadi
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 3 rklsitruunanmehua
  • 1 rkllihafondia
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1 rklminttua tai timjamia
  • 1 tlmustapippuria

Valmistus

  • Anna paistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Tee sulaneen paistin pintaan veitsenkärjellä viiltoja. Pistele niihin kuorittuja, paloiteltuja valkosipulinkynsiä ja rosmariinioksia.
  • Marinadi: Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset.
  • Pane paisti isoon tiiviiseen muovipussiin. Kaada pussiin marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna paistin maustua kylmässä yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana.
  • Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista pussi, nosta paisti uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
  • Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka kypsentämistä, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 65 astetta. Kun sisälämpötila on yli 70 astetta, paisti on täysin kypsää. Valele paistia kypsymisen aikana marinadilla.
  • Ota paisti uunista. Kääri se alumiinifolioon ja anna vetäytyä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat