TV-ohjelmatVaihtoautotTietovisatSanakirjaTV-tietovisaBlogit
Televisio

Kari Hotakainen tuo harvoin nähdyt tyttäret tv:seen - Omistaa piharemontin edesmenneelle ystävälleen

16.5.2020 klo 8:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Huvila & Huussi -kauden viimeisessä jaksossa tehdään kirjailija Kari Hotakaisen kesämökin pihaa uusiksi.

Huvila & Huussi

Kari Hotakainen palkittu Finlandia-palkinnolla ja tehnyt kirjan Kimi Räikkösestä. TV:ssä hänet on nähty Pitääkö olla huolissaan? panelistina. Kuva: Nelonen


Kirjailija Kari Hotakaisen peltojen keskeltä hankkima rintamamiestalo toimii perheen mökkinä ja Hotakaisen kirjoituspaikkana. Keltainen rintamiestalo on Kari Hotakaiselle ja hänen perheelleen rakas.

-Tämä on yhdistetty vapaa-ajanpaikka ja työpaikka. Teen töitä mökillä paljonkin. Työ on yksinäisen ihmisen työtä, ja kun perhe tai ystävät tulevat tänne, en tee töitä enää sekuntiakaan. Teen töitä täällä vain, kun olen yksin, kirjailija kertoo.Hotakainen hankki mökin vuonna 2011 ja siitä lähtien sitä on remontoitu. Suosikkikirjailija kuvailee itseään ohjelmassa "ryhtymisrajoitteiseksi" mökkeilijäksi.

-Termi aukeaa, kun katsotaan tätä tonttia. Olen mökkeilijä, joka haluaa oleskella, lueskella, ajatella. En tykkää kauheasti pihatöistä!


-Olen ollut apupoikana ja meidän hyvä, edesmennyt ystävä Tarmo oli tässä päätekijänä. Voin tässä yhteydessä sanoa, että piharemontti, joka tulee tänne on omistettu Tarmolle. Hän on tämän paikan sielu, vaikka ei meidän perheeseen kuulukaan.


Huvila & Huussi

Huvila & Huussi -ohjelmassa nähdään myös Hotakaisen harvoin julkisuudessa esiintyneet tyttäret. Kuva: Nelonen


Mökillä parasta on kirjailija-Hotakaisen mielestä rauha ja tontin kyljessä hulmuavat viehättävät pellot. Huonoimmasta puolesta isäntä velmuilee:

-Huonointa on, että tällä tontilla ei ole pitseriaa.


Hotakaisten mökin pihapiiriä hallitsee vahvasti kymmenien metrien korkuinen mänty. Juhlava puu aiheuttaa päänvaivaa ja isäntä olisi jo valmis luopumaan siitä. Maisemasuunnittelija Kati Jukarainen saa vapaat kädet, kunhan paikalle ei tuoda ihmiskeittoallasta eli paljua.


Huvila & Huussi

Kirjailija-Hotakaisen mökkipihan muutos onnistuu perheen katseista päätellen. Kuva: Nelonen


Mökkivinkissä opetetaan kompostin hoitoa ja nähdään, kuinka liian märkä komposti saadaan helposti käynnistettyä uudelleen.


Huvila & Huussi Nelonen ma 18.05. klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat