Reseptit

Kääretorttu

Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi. Täytä kauden marjoilla, marjasurvoksella tai kokeile täytteenä hilloa - äläkä unohda kermavaahtoa!

Kääretorttu
55 minUunipellillinen, n. 15 annosta

Ainekset

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Täyte
  • 2 dlhilloa tai sosetta tai survottuja marjoja
  • 4 dlkermaa
  • 2 rklsokeria
  • Koristelu
  • tuoreita marjoja tai esim. suklaarouhetta

Valmistus

  • Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen, siivilöi jauhot tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 8 minuuttia.
  • Ripottele pellin kokoiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hieman sokeria. Levitä täyte ja puolet kermavaahdosta jäähtyneelle torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä lopussa saumakohta piiloon.
  • Levitä loppu kermaseos kääretortun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla tai suklaarouheella.
  • Vinkki: Voit korvata osan kermasta rahkalla!
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat