TietovisatVaihtoautotSanakirjaTV-ohjelmatBlogitLeffatietovisa
Televisio

Jenni Pääskysaari paljastaa totuuden katsojakysymysten aitoudesta - Pitääkö olla huolissaan?

20.4.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Viikottain pääsemme kuulemaan ja saamaan vastaukset kansalaisten huolenaiheisiin. Mutta miten saisi oman kysymyksen ohjelmaan?

Pitääkö olla huolissaan?

Jenni Pääskysaari on ollut mukana kehittämässä Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmaideaa alkumetreiltä lähtien. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


- Voin vilpittömin mielin ja puhtain sydämin sanoa, että kysymykset ovat tulleet kansalaisilta. Se on mulle se juttu tässä ohjelmassa, Pääskysaari niittaa epäilyt keksityistä kysymyksistä.


Vaikka Pääskysaari ja tiimi nauravat ohjelmassa usein vedet silmissä, hän korostaa viihdeohjelman vastuun merkitystä.

- Pääperiaate on, ettei kysyjää morkata. Suhtaudumme huolehtijoihin suurella kunnioituksella, he ovat osa meidän porukkaa. Toinen ihminen ei ole toista arvokkaampi tai vähäarvoisempi, se on tekijätiimille tärkeää.


Pääskysaaren mukaan avointa keskustelukulttuuria voisi laajentaa viihdeohjelmista laajempaankin keskusteluun.

- Meidän ohjelma voisi olla esimerkki siitä, että keskustelukulttuuria voisi laajentaa myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Pitäisi pystyä kohtaamaan ja kuuntelemaan ihmisiä, jotka ajattelee eri tavalla - ja suhtautua kaikkiin samalla kunnioituksella. Haluaisin ajatella näin, mutta suon myös sen, että joku vaan nauraa menemään ja nauraa meidän kanssa.Pitääkö olla huolissaan?
Vakiopanelistit Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Kari Hotakainen sekä ohjelman luotsi Jenni Pääskysaari. Kuva: MTV3.


Entä jos haluaisit oman kysymyksesi ohjelmaan - miten sitten juuri se tavallinen kansalainen saisi huolensa julki tv-lähetykseen?

- Prosessi etenee niin, että ensin käsikirjoitustiimi poimii tuhansien viestien joukosta tietyn määrän kysymyksiä. Sitten kokoonnumme isommalla porukalla - mukana ovat panelistit, tuottajat ja käsikirjoittajat. Käymme yhdessä kysymykset läpi, että lähteekö juttu lentoon, ollaanko jo käsitelty aihetta ja niin edelleen.


Kun kysymykset on valittu, eri osapuolet jakautuvat tahoilleen tutkimaan ja miettimään vastauksiaan, jonka jälkeen ohjelman nauhoitetaan. Ja loppu onkin aitoa tv-viihdettä parhaimmillaan.


Pitääkö olla huolissaan? MTV3:lla keskiviikkoisin klo 21.

Katso lisää Pitääkö olla huolissaan? ohjelma-aikoja Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat