TV-tietovisaSanakirjaTV-ohjelmatVaihtoautotTietovisatBlogit
Televisio

Järkyttävä dokumentti Filippiinien katulapsista tv:ssä - Jopa 9-vuotiaat lapset halutaan vankilaan

20.11.2019 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Ulkolinja: Arvottomat lapset kertoo köyhistä, oman onnensa nojassa kasvavista lapsista ja viranomaisten toimista.

Ulkolinja: Arvottomat lapset

Manilassa tuhannet lapset elävät kaduilla alttiina vaaroille. Yle Kuvapalvelu


Filippiineillä on UNICEFin mukaan pari miljoonaa hylättyä tai hyljeksittyä lasta. He elävät äärimmäisessä köyhyydessä kaduilla ja joutuvat pitämään huolta itsestään kadun lakeja noudattaen. Köyhillä vanhemmilla ei riitä voimat, eikä rahaa huolehtimaan heistä.


Kovan rikospolitiikan kohteeksi ovat jo pitkään joutuneet erityisesti köyhimmät ja kaduilla kasvaneet lapset. Heitä teljetään kaltereiden taa ruuhkaisiin laitoksiin, joiden pitäisi olla lastenkoteja.


Nyt yhä nuorempia lapsia halutaan rangaista rikoksista, kun maan johto haluaa alentaa rikosvastuuikää nykyisestä viidestätoista vuodesta koskemaan 12- tai jopa 9-vuotiaita lapsia.Ulkolinjan Arvottomat lapset -dokumentti seuraa lain kovalle kouralle alttiiden lasten elämää Manilassa. Köyhät lapset yrittävät selviytyä kaduilla väistellen poliisia ja viranomaisia.


Dokumentti käy laitoksessa, johon lapsia on suljettu lukkojen ja vankisellissä, jonka ruuhkassa vangit eivät mahdu liikkumaan. Dokumentti seuraa poliisiratsiaa, jossa jää kiinni metamfetamiinia myyviä alaikäisiä. Kuljemme hetken lasten kanssa, joiden vanhemmat on vangittu huumeiden vastaisessa sodassa.


Ulkolinja: Arvottomat lapset

Filippiinien johto haluaa rangaista yhä nuorempia lapsia. Kovan rikospolitiikan kohteena ovat erityisesti köyhimmät. Yle Kuvapalvelu


Huumesodassa vanhempansa menettäneet lapset käyvät töissä, vaikka koulu on ilmainen. Köyhyys pakottaa lapset oman onnensa nojaan kasvamaan keskenään kaduille.


Ohjaus: Kirsi Crowley


Ulkolinja: Arvottomat lapset Yle TV1 to 21.11. klo 22.00

Katso ohjelmatietoja Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat