SanakirjaBlogitTV-ohjelmatTietovisatVaihtoautotTV-tietovisa
Televisio

Jaakko Saariluoma ei ota itseään liian vakavasti - Tyrmää käsityksen suomalaisista jurottajina

Jaakko Saariluoman ja Kalle Lambergin Stadi vs Lande -tv-visailu porskuttaa aina vaan. Myös Saariluoman isännöimä Suurmestari-sarja naurattaa sunnuntaisin.

3.5.2020 klo 10:00

Stadi vs. Lande

Jaakko Saariluoma oli lähdössä keväällä stand up -kiertueelle, mutta joutui perumaan sen koronan aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiJaakko Saariluoma on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on myös stadilainen, joka on asunut pääkaupungissa mm. Itä-Helsingissä, Kalliossa, Töölössä ja P-Helsingissä. Saariluoma juontaa yhdessä Kalle Lambergin kanssa suosittua Stadi vs. Lande -tv-visaa. Mikä on miehen mielestä hauskinta ohjelman teossa?


- Se koko fiilis ja kilpailijat on hauskinta. Kallen kanssa on hauska tehdä töitä ja vitsailla sekä itselleen että muiden kanssa, Saariluoma kertoo.


- Kilpailijat ovat yllättäneet moninaisilla tavoilla ja erityisesti siinä, miten hyvin ihmiset osaavat suhtautua asioihin huumorilla. Musta on tärkeää, ettei ota itseään liian vakavasti ja osaa nauraa myös itselleen positiivisessa hengessä. Suomalaisia sanotaan vähän jurottaviksi, mutta on ollut yllättävä nähdä, että osataan olla aika itseironisia ja naureskella pilke silmäkulmassa heitetyille vitseille.


Stadi vs. Lande

Saariluoma juontaa yhdessä Kalle Lambergin kanssa suosittua Stadi vs. Lande -tv-visaa. Kuva: MTV3


Mutta mikä tekee ohjelmasta sitten niin mielenkiintoisen, että se kiinnostaa kaudesta kauteen?

- Tässä on ikuinen, leikkimielinen vastakkainasettelu stadi vastaan lande. Välillä kuittaillaan enemmän ja välillä vähemmän. Kilpailijat ottaa sen pilke silmäkulmassa ja kuvausten loputtua vaihtavat yhteystietoja ja kutsuvat Rovaniemelle kahville.


- Kysymykset on epäreiluja, landeilta kysytään asioita, joita heidän ei pitäisi tietää ja stadilaisilta kysytään asioita, joita heidän ei pitäisi tietää, niin susta ei tule idioottia. Jos vastaat “Haluatko miljönääriksi?” -ohjelmassa, että Beatlesissa on 6 jäsentä, niin etkä tiedä, että siinä on 7, niin susta tulee idiootti, mussa tässä ei tartte mitään tietää, Saariluoma tuikkaa pilke silmäkulmassa.


Stadi vs. Lande

Jarkko Saariluoma vetää tällä hetkellä tv:ssä Suurmestari tv-sarjaa, jossa mukana tuomarin ominaisuudessa Pilvi Hämäläinen. Kuva: MTV3


Stadi vs. Lande MTV3 ke klo 20

Suurmestari MTV3 su klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat