TV-tietovisaSanakirjaTietovisatBlogitTV-ohjelmatVaihtoautot
Televisio

Ilouutinen: Karppi tv-sarjassa yksityiselämän paljastuksia luvassa - Tästä kaikki alkaa

3.4.2020 klo 7:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Toinen kausi seuraa Karpin (Pihla Viitala) ja Nurmen (Lauri Tilkanen) poliisityötä ja tiivistyvää suhdetta. Samalla paljastuu lisää heidän kummankin yksityiselämästä.

Karppi

Rikosetsivät Sofia Karppi (Pihla Viitala) ja Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) aloittavat murhatutkinnan, jonka lonkerot ulottuvat politiikkaan ja huumekauppaan. Kuva: Yle KuvapalveluRikosetsivä Sofia Karpin (Pihla Viitala) talviloma peruuntuu, kun Suomenlahden alle suunnitellun tunnelin rakennustyömailta löytyy kaksi ruumista. Yksi ruumis löytyy Helsingistä ja toinen Tallinnasta. Murhat koskettavat tunnelia ajavaa Helsingin pormestaria Sara Tulisuota (Leena Pöysti), joka painii myös korruptiosyytteiden kanssa.


Karppi lähtee työparinsa Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen) kanssa tutkimaan huumerikollisuuteen viittaavia henkirikoksia. Mutta uusi murha järkyttää Karppia sydänjuuria myöten. Pian näyttää siltä, että liikkeellä on kostaja, “oikeuden jumalatar”, joka on ottanut oikeuden omiin käsiinsä.Karppi

Pihla Viitala pokkasi Karpin pääosasta Kultaisen Venla -patsaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Tällä kaudella Karpissa nähdään pääparin lisäksi muitakin mielenkiintoisia suomalaisnimiä, kuten Leena Pöysti, Minna Haapkylä, Ville Myllyrinne, Reino Nordin, Martti Suosalo, Pertti Sveholm, Olavi Uusivirta ja Mimosa Willamo.


Karpin eka kausi oli menestys. Koko sarja ylsi Kultainen Venla-ehdokkuuteen ja nimiroolia Sofia Karppia näyttelevä Pihla Viitala palkittiin Venlalla parhaasta naispääosasta. Kansainvälisenä yhteistuotantona toteutettu Karppi-sarja (Deathwind) leviää Netflixin kautta ympäri maailmaa.


Karppi

Lauri Tilkasen roolihahmosta avautuu lisää kerroksia uudella kaudella. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Nyt pääsemme nauttimaan Karpin tokasta kaudesta ja mikä parasta, syksyllä jatkuu Karppi kolmosen kuvaukset.


Käsikirjoitus: Rike Jokela, Kirsi Porkka, Jari Olavi Rantala ja Harri Virtanen. Ohjaus: Rike Jokela. Tuotanto: Riina Hyytiä ja Pauliina Ståhlberg.


Karppi toka kausi alkaa (12) Yle TV1 su 5.4. klo 20.55

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi
Asiasanat: Karppi
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat