VaihtoautotBlogitTV-ohjelmatLeffatietovisaSanakirjaTietovisat
Elokuvat

Illan leffa: Menetetty maa - Penélope Cruzin mies Javier Bardem Oscar-roolissa

Tiivistunnelmainen leffa nappasi 4 Oscaria.

3.3.2019 klo 11:00

Menetetty maa

Espanjasta kotoisin oleva Javier Bardem sai roolistaan ensimmäisen Oscar-palkintonsa. Hän on naimisissa Penélope Cruzin kanssa. Kuva: Nelonen Media


No Country for Old Men, suomeksi Menetetty maa on Coenin veljesten palkittu jännitysdraama. Ethan Coen ja Joel Coen on tiivis parivaljakko, joka käsikirjoittaa, ohjaa, tuottaa ja leikkaa elokuvansa yleensä yhdessä. Veljekset löytyvät monen suosikkileffan kuten Arizona Baby, Big Lebowski ja Fargo takaa.


Trilleri alkaa Mossin (Josh Brolin) löytäessä kuolleiden miesten ympäröimän pakettiauton, kasan heroiinia ja kaksi miljoonaa dollaria käteisenä. Moss ottaa rahat ja tulee aloittaneeksi väkivaltaisen ketjureaktion, jota edes laki ei pysäytä.


Mossin yrittää vältellä takaa-ajajiaan - ja erityisesti julmaa tappajaa (Javier Bardem), joka päättää ihmiselämistä lanttia heittämällä. Elokuvassa lakia edustaa ikääntynyt ja katkeroitunut sheriffi Bell (Tommy Lee Jones).


Menetetty maa

Josh Brolin on pitkän linjan amerikkalainen näyttelijä. Kuva: Nelonen Media


Elokuva sai 4 Oscaria. Se oli vuoden paras elokuva, Ethan ja Joel Coen saivat patsaat parhaasta ohjauksesta ja sovitetusta käsikirjoituksesta ja Javier Bardem sai uransa ensimmäisen Oscarin parhaasta miessivuosasta. Leffa sai myös kaksi Golden Globe -palkintoa (paras käsikirjoitus ja paras miessivuosa).


Pääosissa: Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Woody Harrelson ja Kelly Macdonald. Ohjaus: Ethan Coen ja Joel Coen.


Menetetty maa Nelosella su 3.3. klo 22.05

Katso lisää leffan ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Menetetty maa
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat