Elokuvat

Hurriganes on yksi Suomen legendaarisimmista bändeistä - Ganes on bändin tarina

15.4.2019 klo 11:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Ganes-leffa on myös peittelemätön kuvaus Remusta isojen valintojen edessä: valitako suvun perimä vai oma linja.

Ganes

Olavi Uusivirta (Cisse Häkkinen), Eero Milonoff (Remu Aaltonen) ja Jussi Nikkilä (Albert Järvinen) hoitamassa artistin velvollisuutta: kirjoittamassa nimikirjoituksia levyn kanteen. Kuva: Sub


Remu Aaltonen (Eero Milonoff) kasvaa vaatimattomissa oloissa. Teinipoikana hän on jättänyt koulunsa kesken ja on ammatiltaan rikollinen. Suvun kohtalo on toteutumassa, odotettavissa on se tavallinen tarina: vankila, alkoholismi ja väkivaltainen kuolema.


Kohdatessaan rock-musiikin Remu innostuu. Remu opettelee soittamaan rumpuja ja tunkee itsensä erilaisiin bändeihin. Bändit kuitenkin karsastavat Remun suoraviivaista otetta ja pelkäävät hänen mainettaan.


Ganes

Albert Järvisen, Cissen ja Remun tyyli on elokuvassa loppuun asti harkittu. Farkut, farkkutakit, nahkarotsit, bootsit, aurinkolasit. Elokuva voittikin Paras puvustus Jussi-patsaan. Kuva: Sub


Ensimmäinen vankilareissu katkaisee soittouran. Vankilasta palattuaan Remu perustaa oman bändin, jonka nimeksi tulee Hurriganes. Remu stailaa ja treenauttaa bändin huippukuntoon. Sitkeydellä ja persoonallisillakin keinoilla mies saa yhtyeensä toimimaan ja suosio alkaa kasvaa. Ennen lopullista läpilyöntiä Remun täytyy kuitenkin tehdä ankaraa tiliä menneisyytensä haamujen kanssa.


Ganes

Leffassa saadaan kiinni Hurriganesin maineesta hurjana lavabändinä. Kuva: Sub


Yksityiskohtana mainittakoon, että Tommi Korpela nähdään leffassa Remun isänä ja Minttu Mustakallio äitinä. Häröilemässä mukana Reino Nordin.


Ganes voitti Jussi-palkinnot Paras lavastus ja Paras puvustus -kategorioissa.


Rooleissa: Eero Milonoff, Jussi Nikkilä, Kari Hietalahti, Minttu Mustakallio, Olavi Uusivirta, Reino Nordin, Timo Tikka, Tommi Korpela. Ohjaaja: JP Siili, Suomi 2007. (103').


Ganes (12) Subilla ke 17.4. klo 21


Asiasanat: Ganes
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat