TV-ohjelmatTietovisatBlogitTV-tietovisaSanakirjaVaihtoautot
Televisio

Huippudraamaa Tanskasta: Terroristi-isku keskellä Kööpenhaminaa osuu hermoon - Kun tomu laskeutuu

14.5.2020 klo 8:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Kymmenosaisen draamasarjan Kun tomu laskeutuu ovat käsikirjoittaneet suositun Dicte-sarjan tekijät.

Kun tomu laskeutuu

Elisabeth (Karen-Lise Mynster) Yle KuvapalveluOn vilkas perjantai-ilta juuri avatussa ravintolassa Kööpenhaminassa. Sali täyttyy asiakkaiden puheensorinasta ja huolettomasta tunnelmasta. Hetkessä kaikki muuttuu, kun naamioituneet ja aseistautuneet miehet iskevät ravintolaan.


Yhteiskunnallinen tanskalaisdraama Kun tomu laskeutuu kertoo kahdeksan erilaisen ihmisen ja heidän perheidensä tarinoita. Miten toisilleen ventovieraiden elämät ja kohtalot kietoutuvat yhteen terrori-iskun seurauksena? Draamasarja seuraa ihmisten vaiheita ennen ja jälkeen kohtalokkaan illan.


Kun tomu laskeutuu

Kaupungin asukkaita Kamilla (Julie Agnete Vang), Rose (Kaya Toft Loholt) & Albert (Elias Buddee Christensen). Yle Kuvapalvelu


Morten työskentelee lvi-asentajana ja taistelee saadakseen perhe-elämänsä toimimaan poikansa riippuvuusongelmasta huolimatta. Jamal yrittää suorittaa ajokortin ja haaveilee rauhallisesta elämästä ja omasta asumisesta. Kokki Nikolaj tekee lujasti töitä edetäkseen urallaan.


85-vuotias Holger asuu vanhainkodissa ja on menettänyt yhteyden lapsiinsa. Itse asiassa Holger haluaa kuolla, kun hän sattumalta tapaa kodittoman Gingerin. Laulaja Lisa on tottunut olemaan huomion keskipisteenä, mutta joutuu yllättäen uuteen tilanteeseen rakastuessaan.


Kun tomu laskeutuu

Ginger (Katinka Lærke Petersen). Yle Kuvapalvelu


Kun 9-vuotias Marie löytää aseita sisältävän laukun, se saa aikaan suuria seurauksia oikeusministerille, Elisabethille, joka haluaa pitää tarkasti työn ja yksityiselämän erillään toisistaan.


Kaikki reagoivat terroritekoon eri tavoin. Yksi tuntee surua, toinen vihaa, kolmas apatiaa ja neljäs kasvattaa toimitakykyään. Ehkä jossain vaiheessa löytyy tilaa myös toivolle, rakkaudelle ja uusille ystävyyksille.Kun tomu laskeutuu

Jamal (Arian Kashef) & Alban (Bezir Zeciri). Yle Kuvapalvelu


Kymmenosaisen draamasarjan Kun tomu laskeutuu ovat käsikirjoittaneet Dicte-sarjaa tehneet Ida Maria Rydén ja Dorte W. Høgh.


(När dammet lägger sig, Når støvet har lagt sig / When the dust settles, Tanska 2019)


Kun tomu laskeutuu Yle TV1 perjantaina 15.5. klo 22.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Yle
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat