TietovisatTV-ohjelmatVaihtoautotLeffatietovisaBlogitSanakirja
Televisio

Huippua! Rakastettu Downton Abbey -sarja lähtee uusintakierrokselle kesällä

2.6.2019 klo 10:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

Jos et ole vielä nähnyt tätä sarjaa, niin Nauris.fi suosittelee lämmöllä! Ja faneille uusintakierros on aina iloinen asia.

Downton Abbey

Downton Abbey jengi: perhe ja palvelusväki koko komeudessaan.Yle Kuvapalvelu


Lukuisia Bafta-, Emmy- ja Golden Globe -palkintoja kahminut draamasarja seuraa Crawleyn aatelissuvun ja heidän palvelijoidensa kohtaloita 1900-luvun alkupuolella.


Rakastettu sarja elämänmenosta komeassa Downton Abbey -aateliskartanossa esitetään uusintana kesällä. Aloitamme vuodesta 1912, vähän ennen ensimmäistä maailmansotaa.


Downton Abbey

Crawleyn perhe. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Kartano on Granthamin jaarlin Robert Crawleyn ja hänen puolisonsa Coran omistuksessa, ja he asustavat kartanoa perheensä sekä leskeksi jäänyt kreivitär Violet Crawleyn kanssa. Kun maailmanhistorian tunnetuin haaksirikko upottaa Titanicin neitsytmatkallaan, se vie märkään hautaansa myös suvun miespuolisen perijän. Crawleyn perheeseen jää vain tyttäret ladyt Mary, Edith ja Sybill, jotka eivät kelpaa perintökaaren jatkajiksi, ainakaan ilman soveliasta puolisoa. Kenelle nyt siirretään aatelisarvo ja kartano?


Downton Abbey

Granthamin jaarli (Hugh Bonneville) ja luottohovimestari (Charles Carson). Kuva: Yle Kuvapalvelu


Jos kartanon yläkerrosten käytävillä kuhisee, palvelusväen isännöimässä alakerrassa käy vastaavanlainen vilske. Vaikka isäntien ja palvelusväen välinen kuilu on syvä, heitä yhdistää halu ylläpitää perheen kulissia ja säilyttää kilpi kirkkaana kiusallisissakin käänteissä.


Downton Abbey

Ladyt vasemmalta: Edith (Laura Carmichael), Mary (Michelle Dockery) ja Sybill (Jessica Brown Findlay). Kuva: Yle Kuvapalvelu


Sarja on saanut kansainvälisesti ylistäviä arvosteluja ja siitä on tehty 6 tuotantokautta. Jaksoja esitetään Yle TV1:llä ma-pe klo 17.10 ja la-su klo 15.40.


Downton Abbey -sarjan uusintakierros alkaa Yle TV1 su 9.6. klo 15.40

Jäikö jakso näkemättä? Katso uusintojen lähetysajat Telsu.fiAsiasanat: Downton Abbey
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat