Reseptit

Hirvipaisti

Hirvipaisti on arvokas riistaherkku. Hirvi on taatusti luonnonmukaista lihaa. Nauti metsiemme antia arvostaen.

Hirvipaisti
16 hUunivuoka, 10-12 hlölle

Ainekset

  • 2 kghirvenpaistia
  • 20 gkarkeaa merisuolaa
  • 2 rklmustapippuria
  • 2 rklkatajanmarjoja
  • 2 rkltuoreita rosmariinin lehtiä
  • Paistamiseen
  • voita

Valmistus

  • Hiero kylmään hirvenpaistiin mausteet ja peitä liha tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden verran.
  • Poista kelmu ja pyyhi talouspaperilla suolat sekä mausteet pinnalta pois. Anna olla huoneenlämmössä. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista voissa paistopinta paistin joka puolelle.
  • Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari keskikohtaan. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 57-58 astetta. Jos haluat kypsempää, paista pitempään.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat