Reseptit

Graavilohi

Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa. Tarjoile itse graavattu kala perinteisesti ruisleivän, perunoiden tai blinien kanssa.

Graavilohi
24 h4-5 hlölle

Ainekset

  • 700 gkirjolohi- tai lohifileetä
  • 3 rklsokeria
  • 1 dlkarkeaa merisuolaa
  • tilliä
  • foliopaperia 3 kertaa fileen pituudelta

Valmistus

  • Huuhtele ruodoton kala kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi talouspaperilla.
  • Aseta kala foliolle mausteiden ja tillin päälle nahkapuoli alaspäin.
  • Hiero fileen lihapintaan sokeria ja suolaa sekä lisää halutessasi tilliä.
  • Kääri folio tiukkaan pakettiin ja laita pakastepussiin, purista ilma pois ja sulje pussi.
  • Laita kala jääkaappiin 12 tunniksi. Käännä filee toiselle kyljelleen ja jätä uudelleen 12 tunniksi. Suolautumisaika on yhteensä 24 tuntia.
  • Ota graavattu filee jääkaapista, huuhtele kylmällä vedellä kaikki ylimääräinen suola pois ja pyyhi kuivaksi.
  • Leikkaa terävällä veitsellä viistosti ohuita siivuja fileestä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat