Reseptit

Focaccia

Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään. Mamma mia, mikä maku!

Focaccia
1 h 15 minUunipelti, n. 40 palaa

Ainekset

  • 4 dlvettä
  • 1 pkthiivaa
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ¾ dlekstra-neitsytoliiviöljyä
  • Pinnalle:
  • ¾dlekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 3tlsormisuolaa
  • 3oksaa rosmariinia
  • Voiteluun:
  • öljyä

Valmistus

  • Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää suola. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä viitisen minuuttia. Kohota lämpimässä paikassa.
  • Voitele uunipelti tai uunivuoka. Paina taikina reunoja myöten. Valuta päälle ¼ dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
  • Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä. Ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinin oksasta lehtiä ja paina leivän pintaan.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat