VaihtoautotBlogitSanakirjaLeffatietovisaTV-ohjelmatTietovisat
Kasari

Flashdance - tuhkomotarina MTV-sukupolvelle

1.11.2018 klo 6:00  Kirsti Kurki-Myllymäki

KASARI: Uusi naistyyppi oli itsenäinen, urheilullinen ja seksikäs.

Jennifer Beals

Ammattitanssijaksi pääseminen vaatii treeniä, treeniä, treeniä - ja vielä kerran treeniä. Kuva: AOP.


Flashdance-leffassa (1983) pittsburgilainen, 18-vuotias Alex Owens (Jennifer Beals) työskentelee päivisin hitsaajana ja iltaisin paikallisen baarin tanssijana.Alex asuu kaksin koiransa kanssa entisessä varastossa ja pyrkii kohti unelmaansa, ammattitanssijan uraa. Alex on itseoppinut tanssija ja ongelmia tuottaa itsetunnon heikkous ja tekniikan puute. Rakkaus pomoon tuo ruusunpunaista suloa elämään.


Jennifer Beals

Alex taikoi baarikansalle välillä kokeellisiakin tanssinumeroita. Kuva: AOP.


Musikaalielokuva oli suunnattu ns. MTV-sukupolvelle ja se sisälsi musiikkivideomaista kameratyöskentelyä. Itse leffa ja sen soundtrack takoivat menestystä. Soundtrack tiputti väliaikaisesti jopa Michael Jacksonin Thriller-albumin listakärjestä. Irene Cara voitti parhaan alkuperäismusiikin Oscarin hittibiisillään ”Flashdance... What a Feeling”. Suomeksi samaisen biisin esitti Mona Carita nimellä: Mikä fiilis!


Jennifer Beals

Flashdance oli kassamenestys Yhdysvalloissa ja maailmalla. Kuva: AOP.


Nuoret ihastuivat Flashdanceen ja Yhdysvalloista lähti erityisesti nuorten naisten vanavedessä tanssisalivaatteiden innoittama muoti. Kaula-aukostaan revityt, olkapään paljastavat collegepuserot, säärystimet ja yleensäkin aikaisemmin pelkästään kuntosalillla käytetyt vaatteet ilmestyivät katukuvaan. Vaatteet korostivat 80-luvun uutta naistyyppiä, joka oli itsenäinen, urheilullinen ja seksikäs.


Lähde: IMDb, USA TODAY

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat