Reseptit

Falafelit

Falafelit paistuvat helposti kotikeittiössä. Nauti nämä idän ihmeet pitkäjyväisen riisin, tomaattikastikkeen ja jogurtin kanssa!

Falafelit
25 minPaistinpannu, 6 hlölle

Ainekset

  • ½sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dlhernerouhetta
  • 1 ½ dlvettä
  • ½ tlsuolaa
  • ¾ tljuustokuminaa
  • 1 dlpersiljaa hienonnettuna
  • ¾ dlgluteenittomia kaurajauhoja
  • 1kananmuna
  • Paistamiseen
  • öljyä
  • Tomaattikastike
  • 1 rklöljyä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulin kynttä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlktomaattimurskaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklketsuppia
  • Lisäksi
  • 3 dlturkkilaista jogurttia laktoositon

Valmistus

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään kulhossa hernerouhe, vesi, mausteet, persilja, kaurajauhot ja sipulit. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
  • Muotoile massasta pieniä pyöryköitä (noin 24 kpl) suoraan pannulle. Paista falafelit reilussa öljyssä ja kääntele paiston aikana. Paistoaika on noin 10-12 minuuttia.
  • Valmista tomaattikastike näin: kuumenna rasva kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Lisää kuullottamisen loppuvaiheessa mausteet ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
  • Tarjoa falafelit pitkäjyväisen riisin, tomaattikastikkeen ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat