TietovisatVaihtoautotTV-ohjelmatSanakirjaTV-tietovisaBlogit
Televisio

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway - nokkela rikossarja koukuttaa

26.9.2018 klo 15:50  Kirsti Kurki-Myllymäki

Laadukas BBC-sarja tuo rikokset, skandaalit ja mysteerit iltapäivien iloksi.

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Luella Shakespeare (Jo Joyner) ja Hathaway (Mark Benton) ratkovat rikoksia Stratford-upon-Avonin idyllisessä maalaismaisemassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu, Des Willie.


Hathaway (Mark Benton) on ex-poliisi, jolla on ns. peukalo keskentä kämmentä, eikä oma etsivätoimisto ole tehnyt pahemmin tiliä. Frank saa kuulla entisten poliisikollegoiden naljailua, mutta Frank ei lannistu. Hahmona Frank on rakastettava tyyppi.

Luella Shakespeare (Jo Joyner) on ex-kampaaja, nokkela ja perusluonteeltaan ystävällinen nainen, jolle ihmisillä on tapana avautua. Salaisuudet yhdistettynä uteliaaseen luonteenpiirteeseen vievät naisen mukanaan paikallisten asukkaiden rikosten selvittelyyn.

Parivaljakko ratkoo toimeksiantoja Stratford-upon-Avonin idyllisessä maalaismaisemassa. Kaupunki on tunnettu erityisesti Shakespearen synnyinkaupunkina. Liekö Luella Shakespeare kuuluisalle runoilijalle sukua, se selvinnee sarjan edetessä.

Kiristystä ja sabotaasia nasevalla dialogilla höystettynä

Sarja on hauska ja viihdyttävä, ekstra-mausteen tuo parivaljakon naseva dialogi. Vaikka sarja on kevyt tunnelmaltaan, monenlaista tuntuu tapahtuvan pikkukaupungin idyllisen julkisivun takana. Parivaljakon työtehtävinä on selvitellä mm. kiristystapausta, sabotaasia, syrjähyppyjä, julkkisten stalkkereita ja au pairin sieppausta.

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Miten onnistuu ex-kampaajalta rikosten ratkominen? Kuva: Yle Kuvapalvelu, Mark Bourdillion.


Vaivattomasti soljuva käsikirjoitus, erinomaiset näyttelijät ja hyvin hoidettu tuotanto takaavat BBC-laadun. Mark Benton ja Lu Joyner ovat tutuja monista BBC:n tuotannoista, Joyner on tehnyt pitkä pestin mm. EastEndersissä.

Katsojat ja kriitikot Britanniassa hurmannut sarja saa jatkoa: siihen on tilattu toinen tuotantokausi.

Lähde: BBC, Yle


Etsiväpari Shakespeare & Hathaway (7) Yle TV1 28.9. alkaen.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat