Reseptit

Croissantit

Croissantit ovat Ranskasta rantautuneita lehteviä aamupalaleivonnaisia. Suomessa croissant maistuu vaikkapa juustoraasteella täytettynä.

Croissantit
4 hUunipelti, 20 kpl

Ainekset

  • 1 ½ dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 rklsokeria
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 200 gmargariinia
  • Täyte ja kuorrutus:
  • 2 ½ dljuustoraastetta
  • Voiteluun:
  • 1kananmuna

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan munat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Lisää vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini.
  • Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
  • Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi.
  • Laita palojen leveimpään osaan pieni kasa juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle.
  • Siirrä uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  • Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat