Reseptit

Crème brûlée

Crème brûlée tai suomalaisittain Creme brulee on ranskalainen klassikkojälkkäri. Menee mainiosti fiinimmissäkin dinnereissä!

Crème brûlée
1 h 15 minPienet annosvuoat, 4 hlölle

Ainekset

  • 1 ½ dlmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1vaniljatanko
  • 5keltuaista
  • ¾ dlsokeria
  • Pinnalle
  • ½ dlfariinisokeria

Valmistus

  • Kaada maito ja kuohukerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se seokseen. Kiehauta, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  • Erottele kananmunista keltuaiset erikseen kulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta. Kaada kerma-maitoseos keltuaisvaahdon joukkoon sekoittaen.
  • Jaa seos neljään 2 dl:n annosvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan tai uunipannulle. Kaada uunivuokaan lämmintä vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
  • Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt.
  • Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Pistä vuoat takaisin uuniin ja paahda pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten alla. Jos sinulla on kaasupoltin, käytä sitä.
  • Vinkki: Herkku maistuu sellaisenaan tai marjojen ja/tai hedelmien kanssa.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat